Artikelen

Afdrukken

Werkgroep gebarencafé Utrecht


Het gebarencafé bestaat sinds maart 2001 en is de ontmoetingsplaats in Utrecht en omgeving  voor dove, slechthorenden, CI horenden, en doofblinde mensen. Ook zijn coda's, tolken en docenten NGT, studenten tolk opleiding, studenten gebarentaal en ieder ander die geïnteresseerd is in de Nederlandse gebarentaal welkom.


Gebarencafe ?
Doven willen graag een eigen ontmoetingsplek waar ze gezellig met elkaar kunnen kletsen, in gebaren natuurlijk. Maar ook (slecht)horenden, coda's, tolk/docent NGT-studenten, zoeken zo'n plek. In Utrecht is geen DovenOntmoetingsCentrum (DOC) zoals in Amsterdam, Zoetermeer of Groningen.
De Paraplu, de vaste plek van SUDO en veel aangesloten organisaties, is niet zo gezellig als een café. Zeker jongere doven voelen zich niet helemaal thuis in de Paraplu.
Daarom heeft een enthousiaste werkgroep van Stichting SUDO een eigen Gebarencafé voor Utrecht opgezet!

Het gebarencafé Utrecht  is de ontmoetingsplaats in Utrecht en omgeving  voor allen, die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse gebarentaal.
 
Waar en wanneer
De SUDO Gebarencafé's zijn elke 2e donderdag van de maand van 19:30 tot 01:00 uur. Het vindt plaats in Café Marktzicht, Breedstraat 4 in Utrecht.  Het gebarencafé is eenvoudig met het OV of te voet te bereiken.
 
Het gebarencafé is vrijblijvend: je kunt dus altijd langskomen, iedereen is welkom. De toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie en foto´s ook op onze eigen website http://www.gebarencafeutrecht.nl.


Kijk voor de nieuwe cursusdata in 2015 onder Werkgroepen - Werkgroep gebarentaal.
Heeft u nog leuke ideeën of activiteiten, die SUDO zou kunnen organiseren? Nieuwe inbreng is altijd welkom. Mail ons of laat een berichtje achter in het gastenboek.
Saturday the 16th. PointLink.